Συνέντευξη Τύπου " Τουρνουά ΜΕΣΜΑ Παναγιώτης Χαμηλοθώρης 2021’’

press conf1

Τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση φιλικού τουρνουά μπάσκετ, στοχεύοντας να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Παναγιώτης Χαμηλοθώρης στο Μαραθώνα, ενώνουν ξανά, ο σύλλογος ΜΕΣΜΑ και η Stoiximan.

Εκδήλωση που θα υλοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (11 και 12/9) 17:00-22:00, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Παναγιώτης Χαμηλοθώρης στο Μαραθώνα, όπου θα αγωνιστούν οι ΜΕΣΜΑ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΔΟΥΚΑΣ και ΠΙΚΕΡΜΙ, με φιλανθρωπική συμμετοχή για την ενίσχυση των πυρόπληκτων του φετινού καλοκαιριού και θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη.

press conf2

«Ο ΜΕΣΜΑ έχει μετατρέψει, με τη συμμετοχή της οικογένειας του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, ένα άσχημο γεγονός σε μια γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη των θανούντων και να περάσουμε μηνύματα ελπίδας και πολιτισμού στις νέες γενιές» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΜΕΣΜΑ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα για το γεγονός.

Πρόσθεσε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Προσκαλούμε όλο το κόσμο να παρευρεθεί στο τουρνουά το Σάββατο και τη Κυριακή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, για να μπορέσει να συμβάλλει στην συγκέντρωση των χρημάτων και αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς θα υπάρχουν stand συγκέντρωσης αγαθών και κουτί δωρεάς».

Ο Μαρίνος Βλαχόγιαννης, εκπρόσωπος της Stoiximan, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Μακάρι όλοι οι σύλλογοι να πραγματοποιούσαν φιλανθρωπικές δράσεις για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε και πάντα θα στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και θα είμαστε δίπλα στο ΜΕΣΜΑ για όσο χρειαστεί».

press conf3

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Μανώλη Γεωργάτου, Προέδρου της ΚΕΔΜΑ καθώς αναφέρθηκε στην αλλαγή του ονόματος του γηπέδου Καβαρνού σε Παναγιώτης Χαμηλοθώρης και τα λόγια καρδιάς της αδερφής του Παναγιώτη, Σοφία Χαμηλοθώρη η οποία εκπροσώπησε την οικογένεια του θανούντος.

Το βήμα δόθηκε στη συνέχεια στον αναπληρωτή Δήμαρχο Μαραθώνα Στάμο Χρήστο ο οποίος ευχαρίστησε τον ΜΕΣΜΑ για τη προσπάθεια του, τη ΚΕΔΜΑ και το ΔΗΜΟ, και ζήτησε ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Παναγιώτη Χαμηλοθώρη να μετονομαστεί ολόκληρο το πολιτιστικό κέντρο του Καβαρνού σε Παναγιώτης Χαμηλοθώρης. Τέλος, αναφέρθηκε στη προσωπική σχέση που είχε με την οικογένεια και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο φιλανθρωπικό έργο του ΜΕΣΜΑ».

press conf4

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την ομιλία του Γιώργου Καλαφατάκη, Τεχνικού Διευθυντή του ΜΕΣΜΑ, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του αθλητισμού και των αξιών που οφείλουν να μεταφέρουν οι παλιοί στις νέες γενιές καθώς επίσης και για τη σημασία της ανταπόδοσης.

Συντονιστής της συνέντευξης τύπου ήταν ο Φώτης Κερασίδης, ο οποίος στηρίζει χρόνια τώρα τις δράσεις του συλλόγου και του οποίου ο ταλαντούχος γιός, Στέλιος Κερασίδης, θα σταθεί στο κέντρο του γηπέδου και θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, την ώρα που η φανέλα του Παναγιώτη θα πάρει για πάντα την θέση της στο γήπεδο που φέρει το όνομα του, το Σάββατο 11/9 στις 19:00.

Τέλος τίμησαν με τη παρουσία τους οι Παπανικολάου Άγγελος (υποψήφιος Πρόεδρος ΕΟΚ), Στέλιος Γεραμάνης (ΔΣ Μαραθώνα), Σόνια Γεροδήμου (Welovemarathon), τοπικοί άρχοντες και αθλητές του Μαραθώνα. Ευχαριστούμε θερμά τα Ζαχαροπλαστεία Πλέστι και το φούρνο Κασσίμη Κατερίνα για τα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που προσέφεραν στους προσκεκλημένους μας.

press conf5

press conf6

 

 

Επικοινωνία

ΜΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου
Τ.Θ. 32 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 19007

Αττική

Τηλέφωνο: 6974910994

Email: info@mesma.gr

 

ΜΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ο Μ.Ε.Σ.Μ.Α. ιδρύθηκε το 1976 με την αριθμ. 5780 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και ημερομηνία 06-05-1976 και σαν αντικείμενο ειχε την ανάπτυξη πολιτιστικής και επιμορφωτικής δράσης στον Μαραθώνα.

Από το 1988 μέχρι σήμερα λειτουργούν αγωνιστικά τμήματα Μπάσκετ Ανδρών - Εφήβων - Παίδων ενώ τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργούν και τμήματα Βόλεϊ Γυναικών - Νεανίδων- Κορασίδων καθώς και Ρυθμικής Γυμναστικής και παραδοσιακών χορών.