Συγκινητικός ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για τη στήριξη των πυρόπληκτων στο Μαραθώνα

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν οι μεγάλες δόξες του ελληνικού μπάσκετ, σε έναν αγώνα αλληλεγγύης στο Αθλητικό κέντρο Καβαρνού στο Μαραθώνα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018. Το παιχνίδι μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα είχε στόχο τη στήριξη των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τον Ιούλιο στην Ανατολική Αττική και έκοψε το νήμα της ζωής σε 99 συνανθρώπους μας.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, που έχασε τη ζωή του στον πύρινο εφιάλτη, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας και τους Βετεράνους του ΜΕΣΜΑ (Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθώνος Αττικής).

Μεγάλες δόξες του ελληνικού μπάσκετ όπως οι Γαλακτερός, Τζαλαλής, Μπάρλος, Παπανικολάου, Τσαρτσαρής, Βούκσεβιτς, Χαρίσης, Γκαγκαλούδης και άλλοι, υπό τις οδηγίες του μεγάλου «Ξανθού» των πάγκων, Γιάννη Ιωαννίδη, επικράτησαν με 98-72 σκορ.

Το γήπεδο Καβαρνού ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος «μίλησε» και έδωσε με τη παρουσία του βροντερά μηνύματα. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν εκπρόσωπος της οικογένειας του Παναγιώτη μίλησε για τις αξίες και τα ιδανικά στα οποία πίστευε ο αδικοχαμένος αθλητής του ΜΕΣΜΑ. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Κωνσταντινίδης Χρήστος, υπεύθυνος των βετεράνων Ελλάδος, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και παρέδωσε φανέλα των βετεράνων με όλες τις υπογραφές των παιχτών για να δημοπρατηθεί για τις ανάγκες των πυρόπληκτων. Τέλος το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΜΕΣΜΑ, Κοτταρίδης Γιώργος, ο οποίος ανακοίνωσε την ετήσια διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ στο Μάτι με το όνομα του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη την ημερομηνία του χαμού του για τη διατήρηση της μνήμης του.

Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε μία φανέλα των βετεράνων υπογεγραμμένη από όλους τους παίχτες για την οποία ο Σπύρος Λιβαθινός σε μια συγκινητική προσπάθεια να ανεβάσει το ποσό, προσέφερε τα περισσότερα χρήματα και ενθουσίασε το κοινό. Ακολούθησε η δημοπράτηση μιας μπάλα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τις υπογραφές των παιχτών η οποία κατέληξε στα χέρια της οικογένειας του Παναγιώτη. Ο αγώνας έκλεισε με ομαδικές φωτογραφίσεις των παιχτών με το κοινό

Ο σύλλογος ΜΕΣΜΑ θέλει αν ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν και με τη παρουσία τους και με τις δωρεές τους τον αγώνα ανθρωπιάς και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας Zougla.gr και Cosmote TV που επικοινώνησαν τον αγώνα και βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και το catering «Το Βυζάντιο» που κέρασε το κόσμο που προσήλθε στο γήπεδο να στηρίξει τους συνανθρώπους τους.

DSC 5128
DSC 5196
DSC 5214
DSC 5219
DSC 5231
DSC 5236
DSC 5263
DSC 5264
DSC 5558
DSC 5590
DSC 5672
DSC 5695
DSC 5705
DSC 5732
DSC 5742
DSC 5748

Επικοινωνία

ΜΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου
Τ.Θ. 32 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 19007

Αττική

Τηλέφωνο: 6974910994

Email: info@mesma.gr

 

ΜΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ο Μ.Ε.Σ.Μ.Α. ιδρύθηκε το 1976 με την αριθμ. 5780 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και ημερομηνία 06-05-1976 και σαν αντικείμενο ειχε την ανάπτυξη πολιτιστικής και επιμορφωτικής δράσης στον Μαραθώνα.

Από το 1988 μέχρι σήμερα λειτουργούν αγωνιστικά τμήματα Μπάσκετ Ανδρών - Εφήβων - Παίδων ενώ τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργούν και τμήματα Βόλεϊ Γυναικών - Νεανίδων- Κορασίδων καθώς και Ρυθμικής Γυμναστικής και παραδοσιακών χορών.